INTRODUCTIE

Idioom Architecten is een compact, creatief en multidisciplinair architectenbureau. Het bureau is opgericht in 2002 door Herman Kreijkes. Idioom Architecten levert maatwerk voor elke opdracht van particulieren, bedrijven,projectontwikkelaars, aannemers en woningbouwverenigingen. Alle facetten van het bouwproces, van ontwerp tot oplevering, worden op een enthousiaste manier voor u verzorgd. Idioom Architecten ontwerpt door heel Nederland: grootschalige herstructureringsprojecten zoals de woonwijken Wold A en B in Lelystad tot en met bijzondere kleinschalige verbouwing en/of uitbreiding zoals bij het huis van Liesbeth en Rink Drost aan de Boreellaan in Bathmen.


ARCHITECT HERMAN KREIJKES

Portret van architect Herman Kreijkes van Idioom Archiitecten uit Deventer. Ik ben in 1987 als bouwkundige ingenieur afgestudeerd aan de HTS Bouwkunde in Hengelo, daarna ben ik in 1996 afgestudeerd als architect aan de Academie van Bouwkunst in Arnhem. Na een brede ervaring opgedaan te hebben bij een middelgroot architectenbureau in Deventer ben ik in 2002 mijn eigen architectenbureau begonnen onder de naam Idioom Architecten. Ik ontwerp en begeleid zowel grotere als kleinere nieuwbouwprojecten en heb ruime ervaring met renovatie en stadsvernieuwing.


WERKWIJZE

Elke nieuwe opdracht begint met een vrijblijvend gesprek waarin wij met elkaar kennismaken, u uw wensen en uitgangspunten kunt uitspreken en wij u (wanneer u dat nog niet weet) uitleggen wat het bouwen met een architect inhoudt en wat onze werkwijze is. Aansluitend bieden wij u een vrijblijvende opgave met ons honorarium.
In de ontwerpfase worden uw wensen onderzocht, uitgediept en vertaald in een door u goedgekeurd ontwerp (eerst schetsen, dan globale bouwtekeningen). Aansluitend begeleiden wij u tot en met de goedkeuring van het ontwerp door de welstandscommissie van uw gemeente.
In de beschrijvende fase leggen wij het ontwerp vast in exact uitgewerkte bouwtekeningen en een uitgebreide beschrijving (bestek), en verzorgen wij de bouwaanvragen bij uw gemeente en begeleiden wij u bij de overeenkomst met de aannemer. In de bouwfase begeleiden en controleren wij de correcte uitvoering van het ontwerp (directievoering) zoals in eerdere fasen is overeengekomen.


ARCHITECT OP VISITE

U wilt uw huis verbouwen, zelf bouwen of bent zich nog aan oriënteren? U heeft er al over nagedacht, maar wat kan er nu eigenlijk wel, en wat niet? U droomt van iets bijzonders, maar hoe pakt u het aan? U heeft al ideeën, maar zijn ze ook haalbaar? U wilt een duurzamer, energiezuiniger huis, maar waar moet u beginnen?
Wij bieden u voor een vast bedrag van £ 190,- inclusief BTW een brainstormsessie aan, samen met u aan de keukentafel, op een door u gewenst tijdstip, eventueel ’s avonds. In ongeveer 2,5 uur worden uw dromen, wensen en ideeën geanalyseerd en vertaald in globale schetsen. Deze worden ter plekke beoordeeld op hun technische uitvoerbaarheid en haalbaarheid. Na het bezoek ontvangt u digitaal de resultaten in een pdf-bestand, waarmee u direct aan de slag kunt. Indien u het wenst kunnen wij voor mogelijke vervolgwerkzaamheden een vrijblijvende offerte maken.

Direct naar de website van Architect op visite


OPLEVERINGSKEURING

Wordt uw nieuwbouwwoning of verbouwing binnenkort opgeleverd? Tijdens de opleveringskeuring kunt u zich laten bijstaan door Herman Kreijkes. Hij voert als zelfstandig bouwkundige ook opleveringskeuringen uit voor Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V.*

Meer informatie: opleveringskeuring


DUURZAAMHEID

Duurzaamheid toepassen in een gebouw betekent spelen met natuurlijke energiebronnen, natuurlijke materialen en gedrag en budget van de gebruiker. Voor het ontwerp betekent dat je optimaal gebruik maakt van de zonnewarmte – bijvoorbeeld door goede orientatie van de leefruimtes op de zon. Vervolgens kijk je hoe je de energie die nodig is om het gebouw te verwarmen, tot een minimum kan beperken, bijvoorbeeld door het gebouw optimaal te isoleren en ventileren. De dan nog benodigde energie om het huis te verwarmen moet worden opgewekt door een minimale hoeveelheid installaties, die gebruik maken van natuurlijke energiebronnen zoals aardwarmte (bijvoorbeeld warmtepomp) en zonne-energie (bijvoorbeeld zonnepanelen).
Een mooi voorbeeld hiervan is de door Idioom Architecten ontworpen recreatiewoning aan de Oude Larenseweg in Epse, die niet is aangesloten op het gasnet. De energie voor verwarming en warm water wordt opgewekt de toepassing van zonnepanelen en een speciale houtkachel die beiden zijn aangesloten op een boiler van 1000 liter water.

Idioom Architecten wekt een groot deel van zijn energie op met zonnepanelen.

TOP